Våra kurser

Bli Hårolog

HÅROLOGI BASIC
Bli Hårolog, en frisör som kan mer! Grunden för en perfekt frisyr, permanent eller färg är att ha så bra hårkvalitet som möjligt. Därför är det viktigt att veta vilka yttre och inre faktorer som påverkar håret och varför. För dig som vill fördjupa dina kunskaper om hår och hur du ger exklusiv kundservice med hårtest och individuellt anpassade produkter, är denna kurs ett måste.

HÅROLOGI ADVANCED
Få fördjupad kunskap om produkterna, individuell anpassning, hårkvalitet och hårbottensproblem. Kursen ger dig trygghet att ge kundanpassade rekommendationer och individanpassa produkter. För dig som har gått Hårologi Basic och har baskunskaper inom konceptet men nu vill få djupare kunskap om kunders eventuella hår- och hårbottensproblem och bli en ännu vassare frisör.

LONG HAIR CARE
Lär dig förmedla viktig kunskap och motivera dina långhårskunder att besöka dig mer frekvent. Du får konsultationstips för långt hår, stil & form samt tips på produktkombinationer för ett långt vackert hår. För dig som vill få inspiration och kunskap om hur du på bästa sätt vårdar långt hår.

TREND, KLIPP & FÄRG
Du får se de senaste trenderna inom klipp och färg inför hösten och vintern. Du får tips, råd samt massor av inspiration. För dig som vill hålla koll på de senaste trenderna.

FÄRG & KLIPP (LOOK & LEARN) + BAKOM KULISSERNA
Gunilla Bergfeldt visar färgningar och tekniker på olika modeller samt ger tips och råd på sin Look & Learn. För dig som vill vara med bakom kulisserna och se alla förberedelser av modellerna, kan vi erbjuda några deltagare plats. Då är tiderna 14.00 – 18.00, sedan deltar du även på Look & Learn 18.30 – 21.00. Lättare mat ingår och börjar serveras från kl. 18.

VINTERGALAN MED TEKNIKKURS – 6 DECEMBER I ÖREBRO
Missa inte årets största julshow! Kurs mellan 11 – ca 15.30 som innehåller bl. a. två tekniska visningar med På Håret Norge och Gunilla Bergfeldt. Kontakta oss på 08-795 48 13 för anmälan!

PIVOT POINT BASIC KLIPPTEKNIK ELEV & LÄRLING STEG 1
Vi går igenom grunderna i Pivot Points skulpteringsprogram och terminologi. Du får lära dig att behärska de fyra grundformerna i klippning och olika effileringstekniker. Vi övar på skäggklippningstekniker. Vi ser även över de klipptekniska momenten som ska göras på deltidsprovet.

PIVOT POINT MODULKURS FÖR FRISÖRLÄRARE & INSTRUKTÖRER
Varje modul består av praktisk och teoretisk träning samt övningar med stöd av LAB (Learn About Beauty). Vi sätter fokus på de olika nivåerna eleverna befinner sig i. Utbildningen kräver en viss egen insats mellan samlingarna. Du får med dig enkla lösningar på hur du för eleven framåt med Pivot Points verktygslåda. Lärarrabatten är redan avdragen. Passar dig som har ett utbildningsansvar eller vill vidareutvecklas inom frisöryrket. Bli licensierad och få tillgång till ett omfattande utbildningsmaterial! Du som lärare har möjlighet att gå kurs i fem steg/moduler med färdiga kursplaner. Utbildningen sträcker sig över två år.

Modul 1: Långhårsdesign, 2 dagar 
Modul 2: Klipp, färg och styling, 4 dagar
Modul 3: Textur, 2 dagar
Modul 4: Herrdesign, 2 dagar
Modul 5: Hårdesign, 2 dagar

VILL DU FÅ INFORMATION OM VÅRA FRAMTIDA KURSER? 
Fyll i dina uppgifter nedan för att få aktuell information.

Kursutbud

Vintergalan med teknikkurs

6/12
kr

Pivot Point Modul 3: Textur (Norge)

13-14/1 2020
6050 NOK kr

Pivot Point Modul 4: Herrdesign (Norge)

9-10/3 2020
6050 NOK kr

Pivot Point Modul 5: Hårdesign (Norge)

19-20/5 2020
6050 NOK kr

Pivot Point Modul 2: Klipp, färg & styling

7-10/1 2020
4700 kr

Pivot Point Modul 4: Herrdesign

11-12/3 2020
5550 kr

Pivot Point Modul 5: Hårdesign

11-12/5 2020
4850 kr

Hair team

Diana Bäcklund

Utbildad frisörpedagog som älskar mode, trend, färg, form och inte minst textur och långhår. Kombinerar arbetet på det egna företaget med utbildning. Arbetar som Marknadskonsult för Hårologi i Sverige. Innehar Mästarbrev.

Filippa Olsson

Frisör och Hårolog som brinner för att inspirera dig till att vilja bli ännu vassare, lära dig mer om dig själv, dina kunder och deras hår.

Nancy Norheim

Utdannet som Dame og herrefrisør, Make-up artist, Hårolog, yrkesfaglærer og har master i yrkespedagogikk. Etter mange år i bransjen både som frisør, salongeier og yrkesfaglærer arbeider jeg nå som Manager for Pivot Point Scandinavia. Brenner for å bedre kvalitet og profesjonalitet i opplæring innenfor skjønnhetsbransjen, der både studenter og de som er veiledere opplever større trygghet og glede i sin hverdag. Motivasjon, inspirasjon og glede er mitt livsmotto. Gleder meg til å treffe dere på kurs.

Ann-Mari Rognli Bloch

Utbildad i Pivot Point-systemet och har i flera år drivit egen salong i Harstad.

Sanna Lindgren

Startade sin första frisörsalong 1990, och läste in yrkeslärarbehörigheten 2001. Har sedan 2008 har drivit en Pivot Point Academy och haft förmånen att få utbilda framtidens frisörer. Innehar alla bokstäver i Frisörlicensen, älskar att utbilda och entusiasmera och har en stor passion till Pivot Point systemet. Har jobbat som Pivot Point konsulent sedan 2016.

Gunilla Bergfeldt Sunesson

Innehar Mästarbrev. Driver tre salonger. Utbildar svenska examinatorer för SFF. Styrelsemedlem, som Vice Art Director för Intercoiffure Mondial Sverige. Medlem i Svenska Frisyrmoderådet.

Greger Bergfeldt

Hårologi-konsulent sedan 1998 och Pivot Point-tekniker sedan 2002. Medlem i Sveriges Frisörföretagares riksstyrelse och ICD samt driver tre salonger. Fokus ligger på tekniker inom klippning, långhår och färg.

Scroll to Top