Våra kurser

Bli Hårolog

HÅROLOGI BAS
Bli Hårolog, en frisör som kan mer! Grunden för en perfekt frisyr, permanent eller färg är att ha så bra hårkvalitet som möjligt. Därför är det viktigt att veta vilka yttre och inre faktorer som påverkar håret och varför. För dig som vill fördjupa dina kunskaper om hår och hur du ger exklusiv kundservice med hårtest och individuellt anpassade produkter, är denna kurs ett måste.

HÅROLOGI FORTSÄTTNING
Kursen ger dig trygghet i kundkonsultationen och ger kunskap att kundanpassa dina produkter. Utbildningen är till för dig som gått Hårologi Bas och som har baskunskaper i konceptet. Nu vill du bli en ännu vassare frisör och Hårolog.

HÅROLOGI FÖRDJUPNING
Få fördjupad kunskap om hårkvalié, hårbottensproblem och vår Nutrition-serie. Kursen är för dig som känner  dig trygg och arbetar aktivt med konceptet, och nu vill få djupare kunskap om kunders eventuella hår- och hårbottenproblem.

LONG HAIR CARE
Lär dig förmedla viktig kunskap och motivera dina långhårskunder att besöka dig mer frekvent. Du får konsultationstips för långt hår, stil & form samt tips på produktmixer för ett långt vackert hår. För dig som vill få inspiration och kunskap om hur du på bästa sätt vårdar långt hår.

FÄRGKURS
Färgkurs för dig som redan använder HCC-Hårologi Creme Color. Micke går igenom färglära samt visar olika färger på olika modeller. Rödhårsfärgning, gråhårstäckning mm.

KLIPP & FÄRG
Diana visar användbara färgtekniker och kombinationer samt ger tips, råd och massor med inspiration.

FÄRG & KLIPP (LOOK & LEARN) + BAKOM KULISSERNA
Gunilla Bergfeldt visar färgningar och tekniker på olika modeller samt ger tips och råd på sin Look & Learn. För dig som vill vara med bakom kulisserna och se alla förberedelser av modellerna, kan vi erbjuda några deltagare plats. Då är tiderna 14.00 – 18.00, sedan deltar du även på Look & Learn 18.30 – 21.00. Lättare mat ingår och börjar serveras från kl. 18.

TEXTURERINGSKURS
Kom och lär dig de senaste upprullningsteknikerna och trenderna inom texturering. Vi arbetar med My Wave på levande modeller och går samtidigt igenom produktens egenskaper och arbetssätt.

PIVOT POINT BASIC KLIPPTEKNIK ELEV & LÄRLING STEG 1
Vi går igenom grunderna i Pivot Points skulpteringsprogram och terminologi. Du får lära dig att behärska de fyra grundformerna i klippning och olika effileringstekniker. Vi övar på skäggklippningstekniker. Vi ser även över de klipptekniska momenten som ska göras på deltidsprovet.

PIVOT POINT MODULKURS FÖR FRISÖRLÄRARE & INSTRUKTÖRER
Modul 1: Långhårsdesign (2 dagar)
Här går vi igenom de 6 olika långhårsteknikerna tvinning, knutar, overlaps, flätor, loops och rolls. Vi går igenom terminologin för långhårsuppsättning med fokus på form, textur, tyngd, riktning, linjer, distribution, förbehandling, produktval, verktyg samt olika fästningstekniker med gummiband och nålar. I den praktiska work-shopen tränar vi på grundteknikerna var för sig och i kombinationer på olika nivåer från Basic till Advanced.

Modul 2: Klipp, färg och styling (4 dagar, kan fördelas på 2 tillfällen)
I denna modul går vi igenom de 4 grundläggande klippteknikerna inkl. färg och styling och skapar en helhetlig frisyrdesign. Du får lära dig klippterminologin med utgångspunkt från de 7 stegen i skapandeprocessen med fokus på form, textur, struktur, tyngd, riktning och linjer i långt, halvlångt och kort hår. I det kreativa arbetet anpassar vi färg och olika moderna stylingtekniker till de 4 grundklippsätten utifrån designprinciperna repetition, alternering, progression och kontrast i symmetriska eller asymmetriska frisyrer.

Modul 3: Textur (2 dagar)
I den här modulen går vi igenom olika rullningstekniker för att skapa olika texturer i långt, halvlångt och kort hår. Du får lära dig designprinciperna och terminologin för textur med fokus på form, linjer, tyngd, aktiv eller inaktiv textur och kontraster.

Modul 4: Herrdesign (2 dagar)
Här går vi igenom de 4 grundläggande klippteknikerna inkl. färg och styling och skapar en helhetlig frisyrdesign för män. Du får lära dig klippterminologin med utgångspunkt i planskulptering, riktningsbaserad
distribution, jämn övergång, sax-över-kam och fadeteknik för att skapa en mer maskulin design i allt från längre, halvlånga och kortare former för män. Vi går också igenom några övningar inom skäggklippning.

Modul 5: Hairdesign (2 dagar)
Avslutningsvis går vi igenom hur man kan förändra effekten i en form genom placering och användning av olika typer av verktyg och tekniker från vått hår med fön, curlers eller clips. Du får lära dig terminologin i hair
design med fokus på expansion, placering av volym, form, textur, riktning, raka eller böjda former/linjer och designprinciperna i halvlångt eller kort hår.

Övriga kurser
Design Basic
En kurs för dig som är elev och nybörjare inom frisör- och stylistyrket. Vi jobbar med alla grunder inom långhår, kort festfrisyr med curlers, clips, skissering och tänger. Vi jobbar även med fönuppbyggnad med djup, volym samt fönvågor. Vi klipper också en hel form på damdocka.

Gesällkurs
Dags för gesällprov? Du får vägledning inför provet och tips om hur de olika momenten utförs och deklareras skriftligt samt hur bedömningen går till. Kursen hjälper dig att planera inför gesällprovet. Vi går igenom kriterier från Frisörföretagarna. Vi arbetar med design av långt hår samt brudklädsel, dam- och herrklippning med formblåsning och fönvågning, kemisk strukturbehandling samt avancerad färgning med styling samt strukturteckning till alla moment.

Deltidsprovskurs
Dags för deltidsprov? Du får vägledning inför provet och tips om hur de olika momenten utförs och deklareras skriftligt samt hur bedömningen går till. Kursen hjälper dig att planera inför deltidsprovet. Vi går igenom kriterier från Frisörföretagarna. Vi arbetar med festfrisyr (kort hår), dam- och herrklippning, skägg- och mustaschklippning samt strukturteckning, oxidationsfärgning och permanentrullning.

Barberarkurs
I kursen går vi igenom momenten till barberargesällen. Vi kommer träna i vissa discipliner och få träningsövningar samt få ta del av undervisningsmaterial. Det kommer vara både teoretiska och praktiska övningar. Det är en grundkurs där vi går igenom material och tekniker som behövs när man vill jobba med barberartekniker.

VILL DU FÅ INFORMATION OM VÅRA FRAMTIDA KURSER?
Fyll i dina uppgifter nedan för att få aktuell information.

Hair team

Diana Bäcklund

Utbildad frisörpedagog som älskar mode, trend, färg, form och inte minst textur och långhår. Kombinerar arbetet på det egna företaget med utbildning. Arbetar som Marknadskonsult för Hårologi i Sverige. Innehar Mästarbrev.

Filippa Olsson

Frisör och Hårolog som brinner för att inspirera dig till att vilja bli ännu vassare, lära dig mer om dig själv, dina kunder och deras hår.

Nancy Norheim

Utdannet som Dame og herrefrisør, Make-up artist, Hårolog, yrkesfaglærer og har master i yrkespedagogikk. Etter mange år i bransjen både som frisør, salongeier og yrkesfaglærer arbeider jeg nå som Manager for Pivot Point Scandinavia. Brenner for å bedre kvalitet og profesjonalitet i opplæring innenfor skjønnhetsbransjen, der både studenter og de som er veiledere opplever større trygghet og glede i sin hverdag. Motivasjon, inspirasjon og glede er mitt livsmotto. Gleder meg til å treffe dere på kurs.

Ann-Mari Rognli Bloch

Utbildad i Pivot Point-systemet och har i flera år drivit egen salong i Harstad.

Gunilla Bergfeldt Sunesson

Innehar Mästarbrev. Driver tre salonger. Utbildar svenska examinatorer för SFF. Styrelsemedlem, som Vice Art Director för Intercoiffure Mondial Sverige. Medlem i Svenska Frisyrmoderådet.

Greger Bergfeldt

Hårologi-konsulent sedan 1998 och Pivot Point-tekniker sedan 2002. Medlem i Sveriges Frisörföretagares riksstyrelse och ICD samt driver tre salonger. Fokus ligger på tekniker inom klippning, långhår och färg.

Scroll to Top